Sibiu

Sibiu Opera Festival

Sibiu Opera Festival

Detalii spectacol

Social links
Categorie
Spectacole
Modificat
acum 1 luna si 2 zile
Apartine de
Filarmonica de Stat Sibiu
Vizualizari
269

Reprezentari

DataOraLocatie
Joi 1 septembrie 2022 - Duminica 11 septembrie 2022

Voteaza & Distribuie

Prezentare spectacol

Sibiu Opera Festival

Sibiul îmbracă ținuta de gală! Hai la Sibiu Opera Festival! De la cele mai tinere voci care pășesc emoționate în MAREA gală de Operă până la celebrele producții “Don Giovanni” de Mozart și “Nabucco” de Verdi, vă așteptăm cu artiștii și balerinii operelor din București și Cluj și cu orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu. Între 1 și 11 septembrie, sărbătorim magia artei lirice.

Demarat în anul 2001, Sibiu Opera Festival reprezintă o manifestare muzicală de amploare, cu participare internaţională substanţială, menită să satisfacă interesul publicului din România și din străinătate pentru muzica de operă. Organizat anual de Filarmonica de Stat Sibiu, festivalul constituie, totodată, o platformă de manifestare artistică și de afirmare scenică a tinerelor talente din domeniul muzicii de operă.

Evenimentele componente ale festivalului se desfăşoară în spaţii consacrate şi în spaţii neconvenţionale, iar programele sunt axate pe spectacole de operă, operetă, musical şi balet, operă pentru copii, concerte vocal-simfonice, recitaluri de lied şi arii din opere, concurs și evenimente conexe.

Fiecare ediție aduce la Sibiu sute de artişti invitaţi din țară și de peste hotare: dirijori, solişti, ansambluri corale și camerale, ansambluri de operă şi balet, colective artistice ale unora dintre cele mai cunoscute teatre lirice.