Sibiu

Țesătorul de vise - Poveste de Crăciun 2

Țesătorul de vise - Poveste de Crăciun 2

Detalii spectacol

Telefon
0269210092
Social links
Categorie
Spectacole
Modificat
acum 2 luni si 5 zile
Apartine de
Teatrul National Radu Stanca
Vizualizari
76

Reprezentari

DataOraLocatie
Joi 22 decembrie 202219:00

Voteaza & Distribuie

Prezentare spectacol

Țesătorul de vise - Poveste de Crăciun 2

Spectacolul Țesătorul de vise – Poveste de Crăciun 2 este o poveste a cărei acțiune se petrece în seara de Ajun. Subiectul e simplu, curat, plin de emoție, de duioșie, de întâlniri surprinzătoare și finaluri fericite. La fel de frumoasă ca trama piesei este povestea realizării acestui spectacol. Trebuie spus de la început că textul a fost scris de către Alex Curta și Florin Coșuleț (cel care vă scrie aceste rânduri) și că are trei coordonate principale.

Colindul! Neprețuita moștenire a acestui spațiu european și a oamenilor ce-l locuiesc stă la baza alcătuirii demersului nostru teatral.

Colindul, acest fir roșu neîntrerupt al neamului românesc, tors și împletit pe parcursul a peste 2000 de ani, este, fără tăgadă, un element cultural de patrimoniu UNESCO, este, dacă vreți, parte autentică și profundă a aportului nostru la cultura universală. Un demers rar în exercițiul profesiunii având în vedere că personajele teatrale sunt în marea lor măsură fictive.

Tinerețea! Această stare umană atât de plină de sevă, acest „verde crud” al existentei noastre este cea de a doua coordonată ce îndeplinește, alături de colind, o funcție de bază, dar și una tranzitorie a spectacolului.

Filtre spectacol

Perioada: Astazi, Saptamana curenta, Luna curenta
Tip spectacol: Teatru