Sibiu

Anunt Diamant Produse Curatenie

Produse Curatenie in Sibiu - firma PFS Cleaning comercializeaza produse de curatenie pentru casa, birou si masina (solutii de spalat parchetul, solutii de spalat gresia, solutii de spalat faianta, solutii pentru plastic, solutii pentru masina). LIVRAREA SE FACE PRIN CURIERAT.
https://produsecuratat.ro/shop/

Turnul Sfatului

Turnul Sfatului

Detalii

Adresa
Sibiu, Piata Mica, nr. 1
Categorie
Obiective turistice
Modificat
acum 2 ani si 9 luni
Vizualizari
304

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Turnul Sfatului din Sibiu (în germană Hermannstädter Ratsturm) este una din clădirile-simbol ale Sibiului, construit în secolul XIII-lea deasupra intrării celei de-a doua centuri de fortificație a orașului, între Piața Mică și Piața Mare, lângă clădirea Sfatului orășenesc, de unde i se trage și numele.

În 1886 a fost adus primul orologiu, realizat de meșteri sighișoreni cu mecanism din lemn. Acesta a fost înlocuit în 1906 cu o versiune modernă, cu mecanism din fier și iluminat pe timpul nopții, ceas ce îl putem vedea și astăzi, aducând și denumirea de Turnul cu Ceas.

De-a lungul istoriei sale Turnul Sfatului fost turn de poartă, grânar, centru de observație, foișor de foc (pentru observarea incendiilor),închisoare, iar o dată cu intrarea în epoca modernă a început să fie folosit și în scopuri muzeale, adăpostind expoziții, vernisaje, fiind chiar muzeu de științe ale naturii în secolul XIX. În prezent servește ca unul din cele mai frumoase puncte de belvedere din Sibiu

Filtre

Tip obiectiv: Constructii diverse

Anunt Diamant Euroinstal

Euroinstal Sibiu - Euroinstal este un jucător important în domeniul instalațiilor termice, sanitare și de ventilație.
https://euro-instal.ro