Sibiu

365 de zile în Germania - 365 Tage in Deutschland

365 de zile în Germania - 365 Tage in Deutschland

Detalii eveniment

Telefon
0269210906
Categorie
Evenimente parinti si copii
Modificat
acum 1 an si 1 luna
Vizualizari
123

Reprezentari

DataOraLocatie
Sambata 14 august 202118:00

Voteaza & Distribuie

Prezentare eveniment

„365 de zile în Germania / 365 Tage in Deutschland. Teatru nou pentru copii și adolescenți” revine cu un nou eveniment pe 14 august 2021, ora 18:00, la Teatrul pentru Copii și Tineret GONG din Sibiu. ”BIBI” este conceput și scris de dramaturga Mihaela Michailov șiregizorul Radu Apostol care au realizat o cercetare amplă despre migrație din punctul de vedere al copiilor și adolescenților atât în Germania, cât și în România.

Regia este semnată de Radu Apostol, scenografia de Gabi Albu și muzica de Eliza Păuna.
Din distribuție fac parte Claudia Stühler și Eliza Păuna.

Mihaela Michailov: Povestea lui Bibi e, în acelasi timp, povestea unor copilării frânte: între părinți plecați la muncă în străinătate și bunici care încearcă să le suplinească lipsa. Migrația e alienantă și dureroasă pentru copii, părinți și bunici. E istoria care lasă urme în familii sugrumate de dor și nevoia de a fi împreună. Un "împreună" din amintiri umbrite.

BIBI e și despre cei pe care un "alo" pe skype pare să îi mai lege. Doar atât. Un "alo". O școală e pe cale să nu mai fie. Și totuși rămâne în picioare. Deși totul în jurul ei îi anunță sfârșitul. Deși fiecare zgomot mușcă din fiecare colț. O școală în care trecutul scrâșnește și viitorul mijește chinuit, dar școala nu se lasă doborâtă.

BIBI e povestea unei prăbușiri lente, în care se (între)vede dorința stăruitoare a salvării. BIBI e istoria miilor de copii pentru care egalitatea de șanse e o utopie. Copii care învață în școli abandonate de sistemul educațional. Copii care duc cu ei navete de kilometri, drumuri neasfaltate, evaluări și examene epuizante. Ei nu vor fi niciodată în top. Ei rămân la coada clasamentelor făcute ca să-i ignore. Ei sunt copiii din spatele școli, la marginea lumii. Școli ale disprețului sistemic. Școli ale înfrângerii din care răsare uneori o posibilitate. BIBI e povestea acestei posibilități. E povestea lor. O profesoară care, în ciuda tuturor eșecurilor, e acolo pentru el.

Pentru Bibi. Băiatul prea mare ca să mai fie alintat și încă prea copil ca să plece din satul lui.
BIBI e spectacolul unei confruntări cu miză mare. Să păstrezi o școală în viață. Să minți pentru o școală. Să n-o vrei la pământ. Să-i mai dai o șansă. A doua șansă. Atunci când închiderea școlilor cu pereți din bucăți de speranțe devine iminentă, cine mai poate salva destine cu șanse ciuntite? Cine luptă pentru educația unui singur elev, pentru școala cu un singur copil, pentru lumea cu o singură devenire?

Durata spectacolului: 1h.
Intrare gratuită pe bază de rezervare la agenția de bilete a Teatrului pentru Copii și Tineret GONG, Sibiu – Contact: 0269 210 906 sau adresa de mail: ticketing@teatrulgong.ro

Filtre eveniment

Tip evenimente copii: teatru