Sibiu

Anunt Diamant Produse Curatenie

Produse Curatenie in Sibiu - firma PFS Cleaning comercializeaza produse de curatenie pentru casa, birou si masina (solutii de spalat parchetul, solutii de spalat gresia, solutii de spalat faianta, solutii pentru plastic, solutii pentru masina). LIVRAREA SE FACE PRIN CURIERAT.
https://produsecuratat.ro/shop/

Albirea dintilor - ce trebuie sa stiti

Albirea dintilor - ce trebuie sa stiti

Detalii stire

Categorie
Stiri sanatate
Modificat
acum 12 luni si 3 saptamani
Vizualizari
1049

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Dintii pot pierde din albul lor natural dintr-o serie de motive. Alimentele și băuturile pe care le consumăm pot avea un impact semnificativ asupra culorii dintilor. De exemplu, alimentele și băuturile acide pot eroda smaltul dintilor, ceea ce poate duce la decolorare. În plus, anumite alimente și băuturi, cum ar fi cafeaua, vinul roșu și fructele de pădure, pot păta dintii.

Pe măsură ce îmbătrânim, smaltul dintilor se poate subția, ceea ce permite dentinei, un strat de țesut dentar de sub smalt, să devină mai vizibil. Dentina are o culoare naturală galbenă, așa că pe măsură ce devine mai vizibilă, dintii pot părea mai galbeni. Anumite medicamente, cum ar fi antidepresivele, antihistaminicele și antipsihoticele, pot provoca, de asemenea, decolorarea dintilor. În plus, utilizarea produselor din tutun poate duce la decolorarea dintilor.

Cum putem preveni decolorarea dintilor?


Pentru a preveni decolorarea dintilor, este important să menținem o bună igienă orală. Acest lucru include periajul regulat al dintilor, folosirea aței dentare și vizitele regulate la dentist. De asemenea, este util să limităm consumul de alimente și băuturi care pot păta dintii. Dacă fumăm, renunțarea la fumat poate ajuta la prevenirea decolorării dintilor.

Procedurile de albire a dintilor


Există mai multe proceduri de albire a dintilor disponibile, inclusiv albirea profesională la dentist, kiturile de albire la domiciliu și pastele de dinti de albire. Fiecare dintre aceste opțiuni are avantajele și dezavantajele sale.
Albirea profesională la dentist este adesea cea mai eficientă metodă de albire a dintilor, dar poate fi și cea mai costisitoare.

Kiturile de albire la domiciliu sunt o opțiune mai accesibilă, dar rezultatele pot varia în funcție de produs. Pastele de dinti de albire pot ajuta la îndepărtarea petelor de suprafață, dar nu vor schimba culoarea naturală a dintilor. Este important să discutați cu dentistul dumneavoastră despre cea mai bună opțiune de albire a dintilor pentru dumneavoastră.

Riscurile asociate cu albirea dintilor


Deși albirea dintilor este în general considerată sigură, există unele riscuri asociate cu aceasta. De exemplu, unele persoane pot experimenta sensibilitate dentară după albire. De asemenea, dacă produsul de albire nu este aplicat corect, poate afecta gingiile. În plus, albirea dintilor nu este potrivită pentru toată lumea. De exemplu, nu este recomandată pentru persoanele cu carii sau boli ale gingiilor, pentru femeile însărcinate sau care alăptează, sau pentru persoanele cu coroane sau fațete dentare.

În concluzie


Albirea dintilor poate fi o modalitate eficientă de a îmbunătăți aspectul zâmbetului dumneavoastră. Cu toate acestea, este important să înțelegeți cauzele decolorării dintilor, opțiunile de albire disponibile și riscurile asociate cu albirea dintilor. Discutați cu dentistul dumneavoastră pentru a determina cea mai bună opțiune de albire a dintilor pentru dumneavoastră.