Sibiu

Anunt Diamant Produse Curatenie

Produse Curatenie in Sibiu - firma PFS Cleaning comercializeaza produse de curatenie pentru casa, birou si masina (solutii de spalat parchetul, solutii de spalat gresia, solutii de spalat faianta, solutii pentru plastic, solutii pentru masina). LIVRAREA SE FACE PRIN CURIERAT.
https://produsecuratat.ro/shop/

Boli de la pisica ta

Boli de la pisica ta

Detalii stire

Social links
Categorie
Stiri editorial
Modificat
acum 12 luni si 3 saptamani
Vizualizari
938

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Pisicile pot transmite o varietate de boli oamenilor, dar riscul de transmitere este relativ scăzut dacă practicați o bună igienă și luați măsuri de precauție.

Iată câteva dintre bolile care pot fi transmise de la pisici la oameni:

  • Boala zgârieturii pisicii (CSD)

CSD este o infecție bacteriană care poate fi transmisă la om prin zgârietură sau mușcătură de la o pisică infectată. Simptomele includ febră, ganglioni limfatici umflați și oboseală.

  • Toxoplasmoză

Toxoplasmoza este o infecție parazitară care poate fi transmisă la om prin contactul cu fecalele pisicilor infectate sau prin consumul de alimente sau apă contaminate. Poate provoca simptome asemănătoare gripei la adulții sănătoși, dar poate fi mai gravă la femeile însărcinate sau la persoanele cu un sistem imunitar slăbit.

  • Ringworm

Viermele inelar poate fi transmis la om prin contactul cu pisici infectate sau cu obiecte contaminate. Simptomele includ o erupție cutanată roșie, cu mâncărimi pe piele.

  • Salmonella

Salmonella este un tip de bacterie care poate fi transmisă la om prin contactul cu fecalele pisicilor infectate sau prin consumul de alimente sau apă contaminate. Aceasta poate provoca diaree, febră și dureri abdominale.

  • Campylobacter

Campylobacter este un tip de bacterie care poate fi transmisă la om prin contactul cu fecalele pisicilor infectate sau prin consumarea de alimente sau apă contaminate. Aceasta poate provoca diaree, febră și dureri abdominale.

  • Giardia

Giardia este o infecție parazitară care poate fi transmisă la om prin contactul cu fecalele pisicilor infectate sau cu apă contaminată. Poate provoca diaree, dureri abdominale și greață.

Este important să practicați o bună igienă atunci când vă manipulați pisica sau când curățați litiera, cum ar fi să vă spălați bine pe mâini cu apă și săpun și să evitați contactul cu fecalele pisicii. De asemenea este important să nu lăsați ca pisica să mănânce din aceeași farfurie cu dvs sau sa ii oferiți mâncare de la dvs si apoi sa mancati dvs din acea mancare.

Pisicile trebuiesc hrănite cu o hrană pentru pisici, adaptată nevoilor lor, iar dacă doriți să le oferiți hrana pe care o mâncați dvs aveți grijă ca pisica să mănânce din bolul ei și nu din farfuria dvs.

Dacă aveți un sistem imunitar slăbit sau sunteți gravidă, ar trebui să discutați cu medicul dumneavoastră despre riscurile potențiale ale deținerii unei pisici.