Sibiu

Anunt Diamant Produse Curatenie

Produse Curatenie in Sibiu - firma PFS Cleaning comercializeaza produse de curatenie pentru casa, birou si masina (solutii de spalat parchetul, solutii de spalat gresia, solutii de spalat faianta, solutii pentru plastic, solutii pentru masina). LIVRAREA SE FACE PRIN CURIERAT.
https://produsecuratat.ro/shop/

Brichetele de cărbune sunt o sursă ecologică și eficientă de încălzire? Iată răspunsul

Brichetele de cărbune sunt o sursă ecologică și eficientă de încălzire? Iată răspunsul

Detalii articol

Categorie
Articole amenajare si decoratiuni
Modificat
acum 9 luni si 2 saptamani
Vizualizari
939

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Oamenii de pretutindeni sunt din ce în ce mai preocupați de sănătatea mediului înconjurător. Pentru a reduce nivelul de poluare și pentru a crește calitatea vieții, încercăm să facem tot felul de schimbări majore.

Tu ce schimbări mari ai făcut pentru a contribui la îmbunătățirea calității aerului pe care îl respiri? Ți-ai achiziționat o mașină electrică? Ai renunțat la clasicul sistem de încălzire pentru unul ecologic? Dacă nu ai făcut acest lucru, însă ți-ai dori, avem o recomandare pentru tine. Potrivit experților în domeniu, brichetele din cărbune sunt un combustibil foarte apreciat, având în vedere că este ecologic. În rândurile ce urmează, vei afla și mai multe informații despre acesta.

Ce sunt brichetele din cărbune?


Despre brichetele din cărbune trebuie să știi că sunt produse compacte obținute din cărbune sau lignit, care sunt presate în formă de cilindri sau cuburi. Ele sunt similare ca aspect cu cărbunele tradițional, dar au avantaje semnificative în ceea ce privește arderea și manipularea. Despre aceste avantaje, dar și multe altele, discutăm în rândurile ce urmează.

Care sunt avantajele brichetelor din cărbune?


1. Eficiența energetică
Brichetele de cărbune au o densitate mai mare în comparație cu cea a cărbunelui clasic. Ce înseamnă acest lucru? Că ard mult mai lent și degajă o cantitate mai mare de căldură. Mai exact, vei avea nevoie de mult mai puține brichete carbune pentru a obține aceeași cantitate de căldură ca atunci când ai folosi cărbune clasic.

2. Emisii poluante reduse
Utilizarea brichetelor din cărbune poate reduce emisiile de gaze cu efect de seră și particule fine în atmosferă, comparativ cu cărbunele tradițional. Cum se întâmplă acest lucru? Ei bine, acestea ard mai curat și produc o cantitate mai mică de cenușă și fum.

3. Manipulare simplă
Brichetele din cărbune sunt mai ușor de manipulat și de transportat, în comparație cu cărbunele clasic, deoarece sunt compacte, iar fiecare brichetă are formă standardizată. Așadar, stocarea și transportul lor sunt mult mai ușor de făcut.

4. Ardere îndelungată
Datorită densității lor ridicate, brichetele din cărbune au o durată de ardere mai lungă. Ce înseamnă mai exact acest lucru? Că poți să te bucuri de căldură pentru mai mult timp, fără să fie nevoie să reîncarci la un interval scurt de timp soba sau centrala termică.

5. Preț accesibil
Trebuie să știi de la bun început că prețul de achiziție al brichetelor de cărbune este mult mai mare decât cel al cărbunelui clasic. Totuși, reține că pe termen lung, economiile sunt semnificative, datorită perioadei îndelungate de ardere.

Cum sunt produse brichetele din cărbune?


Materia primă din care se obțin brichetele din cărbune este lignitul sau cărbunele clasic. Iată care sunt etapele după care se desfășoară totul:

1. Măcinare
Materia primă este măcinată până când se obține o pulbere fină. Scopul acestei etape este de a crește eficiența și ușurința presării, o altă etapă extrem de importantă.

2. Amestecare
Pulberea de cărbune este combinată cu un agent de lipire (amidon, de exemplu), care ajută la păstrarea brichetelor sub forma de cilindri sau cuburi.

3. Presare
Amestecul de cărbune cu agent de lipire este presat pentru a forma brichetele. După cum am enunțat și mai sus, acestea vor avea forma de cilindri sau cuburi. Procesul de presare se face la presiune foarte mare pentru a se obține în final brichete de înaltă calitate.

4. Uscare
Brichetele din cărbune sunt uscate pentru a elimina excesul de umiditate și pentru a le face mai stabile pentru depozitare și manipulare.

5. Ambalare
Acestea sunt ambalate în saci sau în cutii. După acest proces, sunt gata de comercializare.

Câte tipuri de brichete de cărbune există?


În momentul de față, pe piață există două tipuri principale de brichete de cărbune. Este vorba despre:

1. Brichete din cărbune obținute din cărbune tare
Acestea sunt fabricate din cărbune dur, care oferă o ardere mai lungă și mai eficientă. Brichetele din cărbune tare sunt ideale pentru încălzirea locuințelor și a spațiilor mai mari.

2. Brichete din cărbune obținute din lignit
Lignitul este un tip de cărbune mai moale, cu un conținut mai scăzut de carbon. Brichetele din lignit ard mai repede și mai puțin intens, lucru ce le face potrivite pentru grătare sau focuri de tabără.

Acestea fiind spuse, iată tot ce trebuie să știi despre brichetele din cărbune. Încearcă și tu încălzirea cu acest combustibil și bucură-te de avantajele cu care vine la pachet!

Filtre articol

Categorie articol: Instalatii