Sibiu

Festivalul International de Teatru Sibiu

Festivalul International de Teatru Sibiu

Detalii

Social links
Categorie
Manifestari culturale
Modificat
acum 3 luni si 2 saptamani
Vizualizari
118

Reprezentari

DataOraLocatie
Vineri 24 iunie 2022 - Duminica 3 iulie 2022

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Festivalul International de Teatru Sibiu

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS), primul mare festival din Europa Centrală și de Est, unul dintre cele mai mari festivaluri din lume și cel mai mare eveniment dedicat artelor spectacolului din România, va prezenta, în perioada 24 iunie - 3 iulie 2022, sute de evenimente de pe toate continentele.

Cea de-a XXIX-a ediție va avea o temă unică: „Frumusețe/Beauty”.

„Frumusețea merge dincolo de estetică sau de o definiție obiectivă sau subiectivă. Frumusețea transcede barierele geografice și culturale, iar dorința noastră de a fi martorii ei ne unește. Alături de bunătate și adevăr, frumusețea este unul din conceptele fundamentale ale înțelegerii naturii umane. În acest an ne dorim să ne recăpătăm bucuria de viață și artă prin Frumusețe. Astfel că ne deschidem mai mult către frumusețe și cu concursul național prin care sperăm să selectăm cel mai inspirat concept vizual pentru ediția din acest an a festivalului. Suntem entuziasmați să primim propuneri diverse care să arate cât de bogată este înțelegerea frumuseții și cât de vie este dorința noastră de a o explora. Artele vor cunoaște o nouă Renaștere și Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu este în fruntea acestei noi ere. Ne dorim să avem un festival în numele frumuseții și al libertății”, declară Constantin Chiriac, președintele Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu și directorul general al Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu.

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu se desfășoară sub Înaltul Patronaj al Președintelui României, cu sprijinul Guvernului României prin Ministerul Culturii, Ministerul Educației și Ministerul Afacerilor Externe, Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, Consiliului Județean Sibiu, Institutului Cultural Român și a numeroșilor parteneri privați.